12 potraw Wielkanocnych

Oto wpis z kategorii co by było gdyby. Nie ma tradycyjnych 12 potraw wielkanocnych, ale gdyby były – byłoby to naszych 12 ulubionych przepisów. Oto one:

Jajka faszerowane po polsku – żeby od razu było wiadomi, że w Polsce wielkanocne śniadanie stoi jajami.

Pisanki – przepis,  który znać trzeba, bo kupować u rękodzielników strach trochę.

Pascha wielkanocna – żeby było nam słodko, bo w Wielkanoc bez mieszania to jak w Christmas bez choinki.

Tradycyjna szynka wielkanocna – przepis oryginalny

Wielkanocny pasztet z zająca – smaki mnożyć bowiem należy

Mazurek – wybraliśmy możliwie najbardziej tradycyjny przepis na mazurka

Wieniec Wilkanocny – przepis legenda i świetna ozdoba wielkanocnego stołu

Babka majonezowa - żeby by ło jajecznie

Baba ponczowa – żeby było wesoło

Baba drożdżowa – żeby było tradycyjnie

Baba z nutellą – żeby było nowocześnie

O babach wielkanocnych już pisaliśmy, ale zapomnieliśmy, że chyba, podkreślamy „chyba” jest taki zwyczaj, że baby muszą być na Wielkanoc cztery.

A dwunasty przepis? Dwunasta potrawa na obrazku;)

baraneczek

About these ads

Dodaj komentarz

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

Obserwuj

Otrzymuj każdy nowy wpis na swoją skrzynkę e-mail.

%d bloggers like this: